Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Компромис да, није нам стало да нас призна Приштина
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Компромис да, није нам стало да нас призна Приштина

03. септембар 2019. Извор: Танјуг

Председник СНС и Србије Александар Вучић поновио је вечерас у Медвеђи да је Србија одувек била за договор и компромис око Косова, али не такав по коме би Срби изгубили све.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

"Приметили сте у последње време нека офанзива на Србију. Сви би хтели да кажу нешто против наше земље. И сад кажу - желимо међусобно признање с Косовом. И видели сте - ћутим, не зато што ништа не бих имао да им кажем, али за такве имам само једно питање: Да ли стварно мислите да нам је много стало да нас привремена влада у Приштини призна на било који начин, нас који смо чланови УН, свих светских организација и институција", упитао је Вучић.

Што не кажете поштено, додао је он, да је циљ да ви Срби, односно Србија, признате независно Косово, што то стављате у обланде, фолију да би тобож једни друге требало да признамо.

"Нама њихово признање не значи ништа. А мој одговор на све то је: ми смо увек желели компромис и договор, желимо то и данас, али то да Срби и Србија не добију ништа, а да признају независно Косово да би нас Албанци признали - тај филм нећете гледати и Србија тако никад неће урадити. То сам им рекао много пута, али изгледа да нико не мисли или не жели добро да ме чује", каже Вучић.

Ваљда мисле, каже он, да постоји неки начин на који ће неко моћи да изврши неки притисак.

Како је истакао, тако и неки унутар земље мисле да тако, притисцима и насиљем могу неког да уплаше.

"Мој одговор је - народ је тај који одлучује и народ добро препознаје ко ради у његовом интересу а ко не ради и народ ће своје одлуке на изборима да доноси - слободним, фер и демократским", рекао је Вучић.

Каже да не жели ни да их помиње и подсећа да су се у једном дану, кад им је дошло да заседну у фотељу, ујединили и Чеда Јовановић и Бошко Обрадовић и Драган Ðилас, иако сви различито мисле.

Поводом предлога дела опозиције о прелазној влади, Вучић каже:

"Прелазите где хоћете, а владу ће да формира народ и од народа изабрани људи а не они којима се власт свиђа а за народ не раде ништа добро. Свидело се то њима, видели су у Северној Македонији - прелазна влада, Луј Витон ташне..Ми ћемо да градимо а не да отимамо од народа, по томе се разликујемо од њих", истакао је Вучић.