Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Напади на Србе последица екстремистичке климе
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Напади на Србе последица екстремистичке климе

03. септембар 2019. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да су континуирани напади на Србе последица "екстремистичке и шовинистичке климе" у којој се, како каже, сепаратистички лидеру у Приштини надмећу у томе ко ће да заузме тврди став према Србима на КиМ.

Марко Ђурић

Фото: Танјуг

Како каже, лицемерно је да Приштина пред странцима рони "крокодилске сузе" и говори о мултиетничности и жељи за суживотом, а да онда настављају да воде политику притиска на Србе.

Према његовим речима, полтика Приштине је да заузме преостале српске средине и прошири свој суверенитет на целој територији КиМ.

"Сматрам да међународна заједница која има војнике и плаћене чиновнике треба да почне да ради свој посао и да оне који су изболи младића од 17 година на мосту на Ибру приведе правди", рекао је Ђурић новинарима и додао да почионци представљају опасност по јавну безбедност и да треба да буду склоњени иза решетака у складу са прописима.

Како је рекао, ако ту обавезу не могу да спроведу локалне структуре, онда су ту међународне структуре које имају обавезу да тако нешто учине.

Ђурић: Приштина тражи људе да "глуме" Србе

Српска листа је државни пројекат и ужива нашу снажну подршку, рекао је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, наводећи да Приштина упорно тражи Србе које би, каже, ангажовала за новац заузели места која су резервисане за праве представнике Срба у приштинским институцијама.

"Приштина би онда правећи један политички циркус и представу изабрала владу у којој ће неки људи да глуме да су представници Срба, а у ствари су на платном списку Тачија, Харадинаја, Весељија, Аљбина Куртија и свих других који тамо, или већ владају, или планирају да владају у будућности", рекао је Ђурић новинарима.

Он је оценио да Срби на КиМ "знају шта им је чинити".

"Они одлично познају своје комшије, знају ко ради за кога, знају ко ради за државу Србију и тако треба и да се понашају 6.октобра", рекао је Ђурић.