Насловна » Актуелно » Вести » Брнабић: Надамо се наставку дијалога после избора на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Брнабић: Надамо се наставку дијалога после избора на КиМ

09. септембар 2019. Извор: Танјуг

Председница владе Ана Брнабић изјавила је данас да се нада да ће после избора на КиМ моћи да се наставе преговори о дугорочном, одрживом и компромисном решењу између Београда и Приштине.

Ана Брнабић

Фото: Танјуг

Надам се да ћемо после избора имати људе који ће бити довољно храбри и одговорни, пре свега према својим грађанима, и способни да разговарамо о дугорочном, одрживом решењу. Ми ћемо бити ту, рекла је Брнабић на конференцији за новинаре у Луксембургу.

Брнабић је, одговарајући на питања новинара из Луксембурга, рекла да је Београд посвећен проналажењу дугорочног решења са Приштином, али да то мора да буде компромисно решење.

Не може једна страна да добије све, а друга да све изгуби, рекла је Брнабић.

Она је истакла да је Београд посвећен дијалогу са Приштином, упркос константим провокацијама, те објаснила да је дијалог обустављен када је друга страна увела таксе на робу из Централне Србије и БиХ.

Ако зауставите промет робе на основу националности, онда немамо о чему да причамо, рекла је Брнабић.

Она наводи да Београд тражи од Пристине да повуче одлуку о таксама и да ће након тога, радо, истог дана наставити дијалог.

Она је истакла и да друга страна мора да буде посвећена компромису јер и са друге стране стола мора да буде неко ко је спреман да преговара.

Надам се да ћемо после избора имати људе који ће бити довољно храбри и одговорни, пре свега према својим грађанима, и способни да разговарамо о дугорочном одрживом решењу. Ми ћемо бити ту, рекла је Брнабић.