Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Захвални смо доследној подршци Шпаније територијалном интегритету Србије
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Захвални смо доследној подршци Шпаније територијалном интегритету Србије

12. септембар 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са новоименованим амбасадором Краљевине Шпаније у Србији Раулом Бартоломеом Молином.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Ђурић је амбасадору Молини захвалио због доследне подршке Шпаније територијалном интегритету Србије и чињенице да та држава принципијелно одбија да призна једнострано проглашену независност Косова.

Шпанија је, како је констатовао Ђурић, једна од држава које веома добро разумеју да је подршка дела међународне заједнице приштинским сепаратистима опасан преседан који охрабрује сецесионисте широм света, и да је зато једини пут за решавање питања Косова и Метохије поштовање међународног права.

Односи Србије и Шпаније су, према Ђурићевим речима, издржали тест времена, упркос чињеници да су велики међународни притисци вршени на све оне који су били и остали чврсто опредељени за поштовање међународног права и принципа неповредивости територијалног интегритета држава, и зато будућност нашим двема земљама доноси плодотворну сарадњу у духу чврстог и провереног пријатељства.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију упознао је амбасадора Молину са политичком и безбедносном ситуацијом у покрајини, као и са тешким положајем српског народа који је данас, како је упозорио, најугроженија национална заједница у Европи.

Београд ће, како је истакао, наставити да улаже напоре како би се дошло до компромисних решења за проблеме у нашој јужној покрајини, на корист свих њених житеља. Ђурић је саговорника детаљно информисао о досадашњем току дијалога Београда и Приштине и околностима због којих је дошло до застоја у том процесу.