Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Градимо нови стадион у Косовској Митровици
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Градимо нови стадион у Косовској Митровици

19. септембар 2019. Извор: Танјуг

Срби на Косову и Метохији ће увек навијати за Србију, подржавати српске клубове и играти за репрезентацију Србије без обзира на притиске и све оно што раде политичари из Приштине, поручио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и најавио изградњу новог стадиона у Косовској Митровици.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

"Ми смо поносни наше добитнике златних медаља, на наше репрезентативце са КиМ који и ових година, када је тешко, остављају значајан печат у српском спорту", рекао је Ђурић на конференцији за новинаре.

Ђурић је рекао да Канцеларија за КиМ подржава развој спорта на КиМ и најавио је почетак изградње новог стадиона у Косовској Митровици капацитета 6.000 гледалаца.

Истакао је да је до недавне обнове стадиона у Приштини, фудбалски стадион у Зубином потоку био једини на територији КиМ који је испуњавао стандарде УЕФА.

"Јасно је да су и данас Срби на КиМ стожер и фудбала и других спортова и тако ће и остати", рекао је Ђурић.

На питање о организованом доласку 90 малишана са КиМ на вечерашњу утакмицу Партизан - АЗ Алкмар која се игра у Београду, Ђурић је изразио задовољство што је домаћин малишана са КиМ који ће присуствовати утакмици Партизана и додао да ће за децу сутра бити организован обилазак престонице.

Ђурић: Питање клупских такмичења се не сме политизовати

Неприхватљиво је онемогућавање игре једном клубу из централне Србије на Косову и Метохији и то што неко "звецка претњама" да ће забранити било коме да игра фудбал супротно је свим цивилизацијским нормама, поручио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Ђурић је коментаришућу захтеве косовског фудбалског савеза да се не дозволи утакмица шеснаестине финала Купа Србије Трепча - Црвене звезде у Звечену и најаву забране уласка фудбалерима Звезде, рекао да је понашање Приштине неприхватљиво, да се никоме не може бранити слобода кретања и да се питање клупских такмичења не сме политизовати.

"Онемогућавање игре једном клубу из централне Србије у нашој јужној покрајини је неприхватљиво, као и пристици на клубове са КиМ, који имају политичку позадину", рекао је Ђурић на конференцији за новинаре.

Како је рекао, притисци Приштине на клубове да не играју у српским такмицењима имају за циљ афирмацију њихове бробе за тзв. независност Косова и имају "сваке везе са сепаратизмом, а не са спортом".

"Чак и да узмемо да је питање репрезентативниг такмичења донекле политичко питање, питање клупских такмичења не би смело да буде политизовано на било који начин", рекао је Ђурић и апеловао на све који имају утицај и одговорност у међународној заједници да се свима омогуће основна људска права и не ометају клупска такмичења.

Ђурић је истакао да Приштина таквим захтевима крши елементарне принципе слободе кретња, наводећи да би забрана слободе кретања у Европи у 20. веку у нормалним условима морала да наиђе на најширу осуду.

Додао је да се Срби на КиМ неизмерно радују напретку и пласману Трепче, која је достигла ниво такмичења да може да учествује "барабар" са највећим српским клубовима.