Насловна » Актуелно » Вести » Јовић: Срби гласају за Српску листу зато што воле Србију
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Јовић: Срби гласају за Српску листу зато што воле Србију

29. септембар 2019. Извор: РТС

Заменику директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјану Јовићу данас није дозвољено да уђе на територију наше јужне покрајине, а он је том приликом поручио да српски народ подржава Српску листу зато што воли своју државу Србију, и то се не може спречити никаквим забранама.

Дамјан Јовић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

"Приштина треба да схвати да српски народ не гласа за Српску листу због нас забрањених, српски народ подржава Српску листу зато што воли Србију и то нико никада неће променити", изјавио је Јовић телевизији Мост на административном прелазу Јариње.

Он је упозорио да се репресија и политичко насиље над српским народом и над Српском листом наставља и да се одвија појачаним интензитетом како се избори на КиМ ближе.

"То што се Српској листи онемогућава да на једнак начин као и други учесници на изборима води кампању, и да на њеним скуповима учествују представници Владе Србије, у коначном исходу неће променити резултат Српске листе, а тај резултат ће бити на понос свима који воле своју државу и држе до свог имена, образа и породице и који знају да нам је јединство најпотребније", рекао је Јовић.

Он је додао да разуме то што Албанци имају своје националне циљеве у којима су сложни, али да не разуме да постоје Срби, попут Слободана Петровића и Ненада Рашића, који се хвале тиме да очекују подршку албанских бирача.

"То значи да више ни сами не верују да ће Срби гласати за њих па су се окренили албанском бирачком телу, али тешко је поверовати да такви Срби постоје", казао је Јовић.

Подсетио је да је најекстремнији албански политички лидер Аљбин Курти поручио да су му доброшли партнери у будућој влади управо Слободан Петровић, Ненад Рашић, Александар Јаблановић и Рада Трајковић.

Јовић им је поручио да, уместо што снимају предизборне спотове испред Грачанице, уђу у манастир и затраже опрост од Бога за оно што данас чине, јер Срби знају да памте вековима оне који иду против свог народа и државе.

"То није клетва већ историјска чињеница, и требало би да воде рачуна о томе да ће се њихови потомци стидети због онога што данас чине против своје државе и народа на КиМ", поручио је Јовић.

Заменик директора Канцеларије за КиМ објаснио је да је данас требало да посети села Бање и Суво Грло у Србици као и Прилужје код Вучитрна, како би позвао мештане да сви Срби 6. октобра стану под исти барјак и гласају за Српску листу.

"Од 7. октобра наставићемо сви заједно тамо где смо стали, да се још јаче боримо за КиМ и нашу Србију", рекао је Јовић.