Насловна » Актуелно » Вести » Канцеларија за КиМ осуђује забрану српским званичницима
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Канцеларија за КиМ осуђује забрану српским званичницима

29. септембар 2019.

Такозвано министарство спољних послова привремених институција самоуправе у Приштини је донело забрану коју ни по једном закону или договору из Брисела није власно да донесе, како би спречило представнике Владе Србије да пружају подршку српском народу који је, како показује и ова предизборна кампања, перманентно жртва политичког насиља, кршења људских права и недемократског поступања.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Не може се актом ниједне привремене институције у Приштини пружити легално покриће за малтретирање којем су протеклих дана били изложени представници Канцеларије за Косово и Метохију у настојању да буду са својим народом.

Понављамо да нема те забране и насиља, или новчане казне, којима Приштина може обесхрабрити Србе на Косову и Метохији и спречити их да гласају за Српску листу 6. октобра.

У паничном страху од српског политичког јединства и несаломиве решености нашег народа да по сваку цену очува чврсте везе са својом државом Србијом, представници одлазеће привремене администрације у Приштини посежу за непромишљеним и екстремистичким потезима, какви су незамисливи у било којем демократском друштву.

Забрињавајуће је и индикативно ћутање представника међународне заједнице у Приштини, који немо посматрају ескалацију политичког насиља над српским народом, несвесни изгледа да политичко насиље, као што се види на примеру недавно запаљења српске куће у Клини, веома лако прераста у физичко насиље.

Позивамо још једном српски народ на Косову и Метохији да једнодушном подршком Српској листи стану у одбрану колективних права и подрже своју државу Србију у борби за достојанствен живот нашег народа у јужној покрајини.