Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Спот Рашића треба да послужи као алиби за крађу српских гласова
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Спот Рашића треба да послужи као алиби за крађу српских гласова

02. октобар 2019. Извор: Танјуг

Спот Ненада Рашића који на албанском језику позива бираче да гласају за коалицију "Слобода" на изборима на КиМ 6. октобра треба да послужи као алиби за пљачку српских гласова, оценио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и позвао Србе у јужној покрајини да масовно изађу на изборе и дајући глас Српској листи спрече манипулацију.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Ђурић је на Пинку рекао да је Рада Трајковић из Савеза за Србију Драгана Ђиласа перјаница те листе, а Ненад Рашић њен "потрчко" и прави сарадник.

"Нису у стању да се одупру налозима споља, дела међународне заједнице чији је налог јасан, а то је учинити све да се Српској листи, односно представницима државе Србије на КиМ, на овим изборима исеку крила, како би биле исечене све везе са Србијом", рекао је Ђурић.

Каже да Срби позвају Албанце да гласају за њих иако знају то ниједан Албанац никада не би урадио.

Ђурић објашњава ће се после избора видети да су и у срединама где нема ниједног Србина, пошто су протерани, бити гласова за Србе који су против државе Србије и то путем такозваних неважећих листића.

"Само се договоре албанске владајуће странке како да замене те листиће и гурну их Ради и Рашићу. После ће да кажу да су имали смо спот и да је то дало резултате", навео је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ истиче да је у тој ситуацији једини одговор да изађе што више Срба, као никада до сада, односно да изађе сваки Србин са правом гласа, јер ће Срби једино масовношћу моћи да заштите своју изборну вољу.

"Неће моћи да покраду хиљаде гласова ако сваки Србин са правом гласа изађе и тако омогући да се сачувају органске везе са институцијама државе Србије. Апелујем да имамо према албанцима један глас, а то је глас државе Србје. српска листа је једини државни пројекат Србије путем кога Србија чува свој институционални утицај у покрајинскм институцијама. И зато свиђала се неком ова или она политика, директна подршка држави Србији је да се подржи Српска листа", поручио је Ђурић.

Он не очекује "спектакуларну" реакцију Међународне заједнице на то што се Срби на КиМ очигледно гурају у статус грађана другог реда, што им није дозвољено да промовишу предизборне спотове, да дође неко из Србије да их подржи.

Наглашава да је Српска листа на тужбу БИРН-а за спот у коме кажу "Када Србија зове ја дајем свој глас" кажњена са 30.000 евра.

"За њих је то говор мржње. То нам показује да је БИРН помоћни орган приштинске власти", рекао је Ђурић, рекао је Ђурић и додао да за БИРН и Приштину није говор мржње када "перјанице Драгана Ђиласа Рада Трајковић и Ненад Рашић" праве спот на албанском и позивају албанске бираче да заузму српска места у парламенту у Приштини и када за Српску листу кажу да је "монструм".

Да Србе претварају у грађане другог реда сведочи и то, како каже, што је људима из централне Србије забрањено да дођу да их подрже пред изборе.

"Током ноћи издали налог полицији да контролишу административну линију, да не би би било ко дошао да подржи Српску листу. Са другге стране члан Бундестага Стефан Шварце говорио у Гњилану на скупу Покрета самоопредељење и седео поред Куртија који се залаже против дијалога са Србијом", навео је Ђурић.

Рада Трајковић и Рашић подржавају независно Косово и, како кажу, стварање најновије државе, напоменуо је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ додаје да су Албанци сложни када треба да изврше притисак на Србе, као и део међународне заједнице и да се нису случајно устремили на Српску листу.

"Њима је циљ да доведу Србе који ће рећи да прихватају независно Косово", додао је Ђурић.