Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Забране су само за Србе, наш одговор је масован излазак на изборе
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Забране су само за Србе, наш одговор је масован излазак на изборе

03. октобар 2019. Извор: РТС

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже за РТС да су Срби, уочи косовских избора, суочени са голом и бруталном дискриминацијом. Напомиње да је једини начин да се дискриминација победи – масован одзив на изборе заказане за 6. октобар.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Марко Ђурић напомиње да је Српској листи забрањено да каже "Србија зове", а други се не кажњавају што кажу да је "Српска листа монструм".

"Срби се суочавају са голом и бруталном дискриминацијом, а једини начин да је победимо је масован одзив. Позивам све грађане КиМ који су у бирачком списку, без обзира на то каква документа имају, да се одазову и остваре право. Покушаје дискриминације ћемо пријавити међународним институцијама", указао је директор Канцеларије за КиМ гостујући у Дневнику РТС-а.

Како каже, ако буде било више српских гласова него пре "Албанци не могу да нас победе".

Одговарајући на написе медија да су на дан избора могући упади косовске полиције, Ђурић је рекао да нико не треба да се игра.

"Србија је увек спремна да заштити Србе на КиМ. Зато нашим људима желим да кажем да треба да се види масовност. Ако буде 10 од 10 српских посланика, неће моћи да буде формирана покрајинска влада без гласа Срба, српски глас ће бити гласнији", наводи Ђурић.

Према његовим речима, од резултата избора зависи колико ће се у покрајинским инстутуцијама заштитити положај Срба.

"'Србија зове' је позив којим се ми поносимо и на који ће се Срби одазвати, какви год буду метеоролошки услови", поручио је директор Канцеларије за КиМ.