Насловна » Актуелно » Вести » Козареву није дозвољено да уђе на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Козареву није дозвољено да уђе на КиМ

03. октобар 2019.

Заменику директора Канцеларије за Косово и Метохију Душану Козареву данас није било дозвољено да преко административног прелаза Мердаре уђе у нашу јужну покрајину, и реч је о другој противправној и антидемократској забрани која је у једном дану примењена према представницима наше Канцеларије.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Козарев се упутио у Призрен, где је требало да отвори песничке сусрете "Лазар Вучковић", у организацији Установе за новинско-издавачку делатност "Панорама-Јединство".

Забрана Козареву, дакле, није само чин политичког насиља, већ и директни напад на право српског народа на Косову и Метохији да слободно негује свој идентитет и културу.

Овакав апартхејд није виђен у савременој Европи и позивамо међународне организације за заштиту људских права да се пробуде и реагују на бруталне изливе мржње и шовинизма према српском народу који протеклих дана долазе из Приштине.

Албански сепаратисти неће забранама и политичким терором сломити дух српског јединства и отпора на Косову и Метохији и истиснути Републику Србију из њене јужне покрајине.