Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић са амбасадором Индије Субратом Батачарџијем о КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић са амбасадором Индије Субратом Батачарџијем о КиМ

03. октобар 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Индије у Србији Субратом Батачарџијем и информисао га о појачаним притисцима на српски народ у покрајини.

Ђурић са Батачарџијем

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Ђурић је истакао да је предизборна кампање, уочи покрајинских избора заказаних за 6. октобар, искоришћена за спровођење отвореног политичког терора над Српском листом, а са циљем да се у парламент привремених институција самоуправе у Приштини преваром и захваљујући албанским гласовима убаце неке странке које не бране српске националне интересе.

Српски народ на Косову и Метохији је протеклих дана, према Ђурићевим речима, суочен са кршењем фундаменталног права на политичко организовање и слободан избор, што потврђује његов статус најугроженије националне заједнице у Европи.

Захваљујући Индији на доследној подршци територијалном интегритету Србије, Ђурић је рекао да је Косово и Метохија проблем чије решење се озбиљно одражава на цео међународно-правни поредак, и зато је подршка великих и утицајних држава попут Индије од кључне важности, не само за Србију, већ и за будућност међународног права.