Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Вучић и Гренел знају да је решење и договор тешко постићи, важно је да се дијалог догоди
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Вучић и Гренел знају да је решење и договор тешко постићи, важно је да се дијалог догоди

10. октобар 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је за Телевизију Пинк, након састанка председника Александра Вучића и специјалног изасланика САД за преговоре Београда и Приштине Ричарда Гренела, да је то био један озбиљан, свеобухватан и енергичан разговор, људи који знају да је решење и договор тешко постићи, кад је реч о дијалогу Београда и Приштине, али да је важно да се дијалог води.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

"То је био енергичан састанак, са много утисака и много енергије", рекао је Ђурић и додао да је прво одржан тет-а-тет састанак, а касније и један шири састанак.

Одговарајући на питање, да ли може да се очекује некакво брзо решење након што је Гренел постао специјални изасланик, Ђурић је рекао да сви у свету знају да се Србија залаже за решење односа са Приштином на принципијелан, темељан и мирољубив начин и да жели да заштити интересе српског народа на КиМ, који су легитимни.

"Нема изненађења кад је реч о позицији и ставу Србије, ми га заступамо годинама уназад", рекао је Ђурић.

Он је нагласио да је важно да се таксе укину, јер су препрека за стварање услова за наставак дијалога.

Коментаришући изјаве лидера Самоопредељења Аљбина Куртија, да жели да разговара са Србима са Косова, али не и са Српском листом, Ђурић је рекао да је Курти претходних 25 година провео борећи се против српских интереса и да се залаже за стварање велике Албаније.

"То је лице противљења интересима Срба и нетрпељивости према Србима", рекао је Ђурић и додао да ће Београд и Срби наћи начин да се заштите српски интереси.