Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић и Шиц разговарали о политичкој и безбедносној ситуацији на Косову и Метохији
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић и Шиц разговарали о политичкој и безбедносној ситуацији на Косову и Метохији

16. октобар 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са регионалном директорком за Југоисточну Европу у Министарству спољних послова Савезне Републике Немачке Сузаном Шиц.

Ђурић и Шиц

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Ђурић и Шиц размотрили су најновија политичка и безбедносна дешавања на Косову и Метохији, као и активности Београда у настојањима да се проблеми у јужној српској покрајини реше дијалогом и компромисом.

Према Ђурићевим речима, Београд је опредељен за наставак дијалога са Приштином и мирољубиво решавање свих несугласица у региону, међутим Приштина, како је упозорио, упорно, уместо у правцу стабилизације прилика, делује у правцу дестабилизације региона.

Ђурић је у том контексту говорио о настојањима да се занемари политичка воља српског народа на Косову и Метохији, изражена кроз једнодушну подршку Српској листи, али и безбедносним провокацијама попут јутрошњег упада албанских спрецијалаца на север покрајине.

На састанку је било речи и о европским перспективама Србије као и доприносу Немачке и немачких инвеститора демократском и економском развоју наше земље.