Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Захвални Русији на континуираној подршци Србији и КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Захвални Русији на континуираној подршци Србији и КиМ

21. октобар 2019. Извор: Танјуг

Србија и српски народ на Косову и Метохији захвални су на континуираној подршци Руске Федерације, као и на подршци државној политици Србије, у настојањима да у међународним организацијама заштити и сачува положај наше земље, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, коментаришући посету руског премијера Дмитрија Медведева.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

"Србија се труди да на све четири стране света направи пријатеље, а посебно смо захвални Дмитрију Медведеву и наравно председнику Русије Владимиру Путину на континуирано истрајној подршци српском народу на Косову и Метохији, на подршци државној политици Србије, на подршци председнику Александру Вучићу и Влади у натојањима да у међународним организацијама заштитимо и сачувамо положај Србије", казао је Ђурић новинарима у Београду.

Ђурић је додао да је уверен у то да српски народ на КиМ који, како каже, све ове године добија подршку народа Руске Федерације цени гестове које чине највиши руководиоци те земље.

"Истовремено, сматрам државничком мудрошћу дугогодишње напоре које председник Вучић улаже, не само кроз невероватан број сусрета са председником Путином, већ и са другим светским лидерима - лидерима западних земаља, како би се српска позиција чула, боље разумела и оснажила на свим континентима", навео је директор владине Канцеларије.

Сматра да је данас српска позиција, иако и даље веома тешка, ипак боља него што је била и да то резултира одређеном нервозом Приштине.

Поруцио је да сепаратисти у Приштини не треба да буду нервозни, већ да треба да размишљају о томе како да на конструктиван начин заједно решимо наша неслагања и како да омогућимо економске и друге облике развоја у српској јужној покрајини, као и бољу сарадњу између покрајинских и републичких институција.

"Аљбину Куртију и другим сепаратистима поручио бих да уместо о новим сукобима, размишљају о јачању и бољим односима између републичких и покрајинских институција", поручио је Ђурић.