Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Курти незаинтересован за мир и стабилност у региону
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Курти незаинтересован за мир и стабилност у региону

22. октобар 2019.

Очигледно је да је Аљбину Куртију мртва жеља за икаквим дијалогом и да је, као политичар прошлости, незаинтересован за мир и стабилност у региону, и бољу будућност и албанског и српског народа.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Ниподаштавајући Заједницу српских оптшина, Курти директно ниподаштава Европску унију уз чије посредовање је постигнут Бриселски споразум.

Приштина пуних 6,5 година, односно 78 месеци, 338 недеља или 2371 дан, не испуњава обавезе преузете бриселским дијалогом. Јасно је да је намера и будућих власти у Приштини, за који део међународне заједнице мисли да су умеренији лидери окренути дијалогу, да наставе са таквом неодговорном политиком, политиком нестабилности и проблема.

Жељно ишчекујемо јасну оцену ЕУ оваквих ставова лидера косметских Албанаца и претендента на место премијера привремених приштинских институција о Бриселском споразуму и обавезама преузетим у том процесу.

Курти оваквим ставом о ЗСО поново гази и игнорише и вољу српског народа. Дружењем са њему подобним Србима - Радом Трајковић, Рашићем и Петровићем, који заједно имају подршку три одсто Срба на КиМ - Курти креира погрешну слику да Срби са КиМ не желе ЗСО. То су опасне грешке, које је и Србија чинила ранијих деценија, ниподаштавајући вољу грађана и бирајући подобне, а не легитимне представнике другог народа за релеванте саговорнике.

Курти из дана у дан, у одсуству одговорне политике за социо-економски напредак и бољи живот, прибегава историјском ревизионизму и шовинизму и политици мржње.