Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Курти је безбедносна претња стабилности у региону
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Курти је безбедносна претња стабилности у региону

23. октобар 2019. Извор: Танјуг

Патолошка опседнутост Аљбина Куртија Србијом и Србима представља растућу безбедносну претњу стабилности у региону, рекао је данас директор Канцеларије за КИМ Марко Ђурић.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Очигледно је, како каже, да се Курти не зауставља, а његова мржња и шовинизам добијају нове манифестације са циљем прогона Срба са КиМ.

"Моја порука Аљбину Куртију је да не сања етнички чисто Косово, да се окане патолошке фиксације према Србима, да не покушава да надомести одсуство сваке политике и перспективе за све грађане на КиМ мржњом према Србима и Србији", навео је Ђурић.

Он је оценио да политика, коју тренутно заступа Курти, води у провалију све становнике јужне српске покрајине.

Додао је да ће Србија знати да заштити свој народ и од Аљбина Куртија и од, како је рекао, психопатских настојања да Срба на КиМ више не буде.

"То што неко сања обнову ''С С Дивизије Скендерберг'' и мисли да до краја може да реализује фашистички пројекат велике Албаније, преко леђа Срба на КиМ, тај филм неће гледати", поручио је Ђурић.

Према његовим речима, Курти пред очима целог света прети миру и стабилности, а његово понашање не наилази на адекватне осуде међународне заједнице.

Међутм, то не значи да Курти неће бити спречен у остваривању својих намера које су веома опасне по цео регион, рекао је Ђурић и још једном упозорио Курија "да се не игра са ватром".