Насловна » Актуелно » Вести » Канцеларија за КиМ: Потврда шовинистичког односа Приштине према свему што има везе са Србима и Србијом
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Канцеларија за КиМ: Потврда шовинистичког односа Приштине према свему што има везе са Србима и Србијом

26. октобар 2019.

Забрана уласка на Косово и Метохију дечацима из новопазарског кошаркашког клуба "Рас" још једна је потврда сада већ отвореног шовинистичког односа Приштине према свему што има било какве везе са Србима и Србијом.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Начин на који се Приштина данас односи према Србима разбија све митове о томе да су Албанци традиционалне жртве а Срби угњетачи на Косову и Метохији.

Јасно је да иза забрана Србима са Косова и Метохије да се такмиче у оквиру српских лига и такмичења стоји подла намера да се наш народ изолује, а Србија у свакој сфери, па и у јуниорском и омладинском спорту, истисне из наше јужне покрајине.

Невероватно је да албанске политичке структуре у Приштини овакву антидемократску и антицивилизацијску праксу спроводе уз прећутно одобравање дела међународне заједнице, и то оног дела који се представља као чувар вредности које Приштина свакодневно гази.

Очекујемо, пре свега, да међународне спортске асоцијације реагују како би приморале Приштину да под претњом казне одустане од оваквог понашања, а свој званични став по овом питању мора да изнесе и Европска унија, која мора престати да толерише систематско обесправљивање читавог једног народа у срцу Европе.