Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: На Космету влада закон силе, а не сила закона
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: На Космету влада закон силе, а не сила закона

28. октобар 2019.

Продужавање притвора групи Срба који су ухапшени у мају ове године приликом упада такозваних косовских специјалаца на север Косова и Метохије јесте демонстрација силе, јер, да није реч о људима српске националности, не би ни били хапшени и било би им од самог почетка омогућено да се бране са слободе.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Ти људи су из својих домова одведени као да су највећи зликовци, уз прекомерну употребу силе, а у притвору се држе за пример свим њиховим сународницима који би се могли наћи на удару приштинског правосуђа.

На Косову и Метохији, данас смо се у то још једном уверели, влада закон силе, а не сила закона, и док год је тако, не може бити ни говора о некаквом међунационалном помирењу или отопљавању односа Београда и Приштине.

Крајње је време да међународни представници на Косову и Метохији, без обзира на то какав је њихов однос према питању једнострано проглашене независности Косова, спрече ово фингирање функционалног правног система преко леђа припадника српског народа.

Срби на Косову и Метохији, ако су осумњичени или оптужени за неко кривично дело, имају право на човечно поступање и презумпцију невиности, и зато би само њихово пуштање да се бране са слободе било показатељ да овде није реч о прогону по националној основи.