Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Узалудне наде Куртија да Срби постану саучесници у његовим великоалбанским сањаријама
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Узалудне наде Куртија да Срби постану саучесници у његовим великоалбанским сањаријама

30. октобар 2019.

Опсесија Аљбина Куртија Србима и Србијом добила је сасвим нови израз у његовој тврдњи да се српски народ на Косову и Метохији плаши Београда, а не албанских насилника и шовиниста.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Заједница српских општина је насушна потреба Срба на Косову и Метохији и средство да се сачувају управо од насилника попут Куртија, а то што он негира обавезу њеног формирања сведочи о томе да је српски народ спреман да толерише само ако се претвори у колектив без икаквих права и политичких амбиција.

За Куртија су добри само Срби попут Ненада Рашића и Раде Трајковић, који говоре и делују као да су већи Албанци од Албанаца, и његова страствена жеља је да Срби постану саучесници у његовим великоалбанским сањаријама, међутим наде су му узалудне.

Срби се политички окупљају иза Српске листе управо зато што су свесни да су Курти и његови шовинисти најозбиљнија претња опстанку нашег народа на Косову и Метохији.

Куртијеве патологије дирају у саме темеље постојања и идентитета Срба у нашој јужној покрајини, и они ће, уз подршку своје државе Србије, наставити да се свим снагама боре за своја национална и демократска права.