Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Упозоравам екстремисте на КиМ да се не играју са безбедношћу наше деце и да не прете Србима
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Упозоравам екстремисте на КиМ да се не играју са безбедношћу наше деце и да не прете Србима

30. октобар 2019.

Исписивања претећих порука на дому културе и основној школи у Бабином Мосту код Обилића тужан је показатељ колико су албански екстремисти огрезли у мржњи и колики их људски и цивилизацијски јаз одваја од нормалних људи.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Вандализовање дома културе графитима УЧК показује колико су они далеко од културе и могућности да живе у заједници са било ким ко не дели њихове шовинистичке и расистичке погледе на свет.

Не можемо се правити слепи и не закључити да овај инцидент и многи други пре њега немају везе са свеопштом радикализацијом на Косову и Метохији и политичким успехом албанских екстремистичких снага на последњим изборима, који је очито дао ветар у једра најпримитивнијим и најекстремнијим друштвеним нагонима и охрабрење најагресивнијима.

Упозоравам још једном екстремисте на Косову и Метохији да се не играју са безбедношћу наше деце и да не прете Србима, јер Србија ће умети да заштити свој народ од насиља и протеривања у сваком делу Косова и Метохије.