Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Албанци раде све што смо ми 80-их и 90-их година, то је огромна грешка
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Албанци раде све што смо ми 80-их и 90-их година, то је огромна грешка

31. октобар 2019. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да не види смисао било каквих разговора са Аљбином Куртијем после свих изјава које је дао.

Александар Вучић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Не знам о чему би разговарали. Као што је Кенеди рекао да преговарате само по принципу оно што је моје је моје, а можемо да разговарамо само о ономе што је твоје - на то не пристајем“, поручио је Вучић гостујући на ТВ Пинк.

Казао је да је Курти рекао да ће са њим играти шах, али је Вучић казао да је неопходно нешто помало знати о тој игри да би се играла.

„Покушао је Изетбеговић, који игра прилично добар шах. Шах је озбиљна игра. Шах неће никада играти против мене јер би био тешко поражен“, нагласио је он.

Што се састанка Куртија са мањинама, на који није позвао Српску листу, тиче, Вучић каже да Албанци раде све што смо ми радили 80-тих и 90-тих година, када смо имали „наше“ Албанце, а нисмо разумели шта већина Албанаца жели, а они су, како су тврдили, желели саму републику.

„Нисмо их слушали, јер их нисмо видели, а тако они сада раде са Српском листом. Хоће да виде само своје приватне послушнике. То је огромна грешка, а уједно и противзаконито, чак и по њиховим законима“, објаснио је он.

Вучић је казао да то показује како су све нервозјији, губе тло под ногама, а то није лош сигнал за нас.

Ситуација у којој је Косово и Метохија остављено, према његовим речима, је била катастрофална - Албанци су прогласили независност, успоставили све елементе државности уз помоћ западних сила.

„Паметном, мудром и одговорном политиком успели смо то питање да издигнемо и вратим присуство Србије и шансе да се Србија пита за косовскометохијске ствари много више него раније“, закључио је он.