Насловна » Актуелно » Вести » Козарев: Курти шири дезинформације, Приштина не признаје дипломе
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Козарев: Курти шири дезинформације, Приштина не признаје дипломе

06. новембар 2019.

Аљбин Курти би, ако је већ решио да се игра политичара, требало да мало загреје столицу, уместо што из незнања шири дезинформације, попут оне да Београд не признаје дипломе са Косова и Метохије.

Козарев

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Права и истинита информација је да је од почетка примене споразума о узајамном признавању диплома Београд позитивно одговорио на 75 одсто захтева за признавање диплома стечених на универзитетима у нашој јужној покрајини који су пристигли до 2016. године.

Курти, дакле, не зна о чему говори, јер Београд је тај који треба да у овој ствари инсистира на реципроцитету, будући да у истом периоду од стране Приштине није призната ниједна диплома установа из образовног система Републике Србије.

Приштина је, наиме, одбила да прихвати списак наших универзитета и да призна Приштински универзитет са привременим седиштем у Косовској Митровици, због чега је и признавање диплома са наше стране обустављено.

Курти би требало да макар прочита споразуме постигнуте у Бриселу пре него што одлучи да их коментарише и да се распита код својих колега у Приштини о томе како су и када све кршили договоре.