Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Курти представља опасност за стабилност региона
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Курти представља опасност за стабилност региона

17. новембар 2019.

Аљбин Курти из дана у дан потврђује колику опасност представља по стабилност региона и читаве Европе, и да је његов једини циљ, не обезбеђивање бољег живота Албанцима, већ наношење штете Србији и српским националним интересима.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Он по диктаторским рецептима из 30-их година прошлог века обесмишљава принцип мирног решавања криза и дијалога, поручијући да не жели разговоре са Београдом, већ дијалог о дијалогу, што је еуфемизам за потпуни изостанак дијалога.

Он се спрда са међународном заједницом и њеним настојањима да помогну стварање зоне стабилности и сигурности на западном Балкану, и за сада му то успева и пролази без икаквих санкција.

Његова јасна намера је да у што већој мери својим фашистичким порукама и потезима екстремизује и милитаризује Албанце како би у будућности свој великоалбански пројекат могао да наметне под претњом силе.

Србија никада неће посустати пред претњама непријатеља демократије и мира, и уложиће политичка, дипломатска и сва друга средства која су јој на располагању како би обуздала пиромана Куртија и његове најекстремније присталице.

Председник Србије Александар Вучић је чврст гарант да ће свака могућност избегавања сукоба са албанским екстремистима бити искоришћена, међутим Курти је одавно изашао из оквира мирнодопке реторике и политичке праксе, и верујем да је последњи тренутак да се сложном међународном акцијом један паликућа спречи у својим опасним намерама.