Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Неће бити енергетске велике Албаније
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Неће бити енергетске велике Албаније

07. децембар 2019. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић поручио је данас да неће доћи до стварања "енергетске велике Албаније" и да су јасно дефинисане обавезе Пришитине у области енергетике и функционисања Електропривреде Србије на КиМ.

Марко Ђурић

Фото: Танјуг

Ђурић је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише најаве албанске стране да ће од априла наредне године Косово постати део енергетског блока са Албанијом, упркос Бриселском споразуму.

"Свакако неће бити стварања великодржавних пројекат у области енергетике и 'великих Албанија' и томе слично. Јасно је дефинисана обавеза Приштине да поштује обавезу која је преузела да омогући Електропривреди Србије да њене компаније на КиМ нормално и несметано функцинишу", рекао је Ђурић.

Истиче да се то још није десило, односно да није омогућена ЕПС-у регистрација тих компанија, као и да је све то што причају чиста спекулација и покушај да се у одсуству преговора "великом причом" поправи њихова позиција.

"Као што сам рекао, 'енергетске велике Албаније' неће бити и то је све што могу да кажем на ту тему", поручио је Ђурић на конференцији за новинаре.