Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Кроз миран отпор показати свету шта се дешавало
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Кроз миран отпор показати свету шта се дешавало

08. децембар 2019. Извор: Танјуг

Помоћник директора Канцеларије за КиМ, Петар Петковић, изјавио је данас да Срби на Косову треба да остану сложни и јединствени и да кроз миран отпор треба да се покаже свету шта се на Косову дешавало у минулих двадесет година.

Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Петковић је, гостујући на ТВ Пинк, казао да је на делу постојање вербалног деликта на Косову где свако, ко би рекао шта се дешавало, треба да прође као Иван Тодосијевић, али да се на то не пристаје.

На то не пристајемо и једноставно нећемо дозволити да се Приштина тако понаша, и ако пресуда Тодосијевићу постане правоснажна, наравно да ће Срби напустити све косовске институције, нећемо дозволити да нико понижава и гази српски народ на КиМ, рекао је Петковић.

Он је истакао да косовски правосудни органи нису урадили ништа у минулих двадесет година да осуде макар једног убицу за страшне злочине који су се догодили над српским народм.

Помоћник директора Канцеларије за КиМ, критиковао је и српску опозицију која није стала у заштиту Тодосијевића истакавши да је пресуда приштинског суда права срамота, подсетивши да је реаговала амбасада САД у Приштини рекавши да не може да се удара на слободу говора и да се не могу нападати појединици само зато што припадају другим политичким опцијама.

Са друге стране ЕУ се понаша срамно јер није осудила ово понашање Приштине и што дозвољава политички апартхејд према Србима, навео је Петковић, који је поновио став да је случај Рачак фабрикован како би се, како наводи, имао повод за интервенцију на тадашњу СР Југославију.

За некадашњег известиоца ОЕБС-а Вилијема Вокера казао је да је добро наплатио све што је говорио о Рачку.

Петковић је потврдио да директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић учествује у Албанији на регионалном скупу који се одржава у Тирани а који је организовала НВО Савет за Инклузивно управљање.

Нормално је да у просторији где седе сви политичари неко услика Марка Ђурића како је у близини представника Самоопредељења. Не воде се тајни преговори са Куртијем, то је вест која се користи у Приштини за унутрашњу политичку борбу међу тамошњим политичарима. Реч је о пропаганди из Приштине и дела српске опозиције, рекао је Петковић.

Петковић је навео да на скупу у Тирани учествују и неки представници српске опозиције.