Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Панични страх бивших команданата терористичке ОВК
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Панични страх бивших команданата терористичке ОВК

10. децембар 2019.

Изјава Беџета Пацолија о некаквим хиљадама страница документације о злочинима Срба на Косову и Метохији указује на панични страх некадашњих команданата терористичке УЧК од тога да би их могла сустићи заслужена казна, и јасно је да реч о новом покушају да се у албанској јавности поново распале антисрпска осећања и истовремено аболирају прави злочинци.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Пацоли има и једну још опаснију намеру: да покретањем серије кривичних истрага против наводних починилица злочина над Албанцима изазове немир међу Србима на Косову и Метохији, јер на удару монтираних и лажних оптужница могли би се наћи сви они који су узели пушку у руке да би одбранили своје домове и породице од терориста.

Досадашња искуства показују да су се на удару приштинског правосуђа због наводне одговорности за ратне злочине по правилу налазили невини људи, најчешће оклеветани због тога што је неко бацио око на њихову имовину.

Јасно је да Пацоли ради у блиској координацији са Кадријем Весељијем, који је данас био саслушан у Хагу од стране Специјалног суда за злочине УЧК.

Албанска јавност на Косову и Метохији ће неминовно у једном тренутку бити суочена са истином о монструозним злочинима накадашњих терористичких вођа, а садашњих политичких лидера, и крајње је време да на видело испливају сва њихова злодела, окључујући она почињена према сопственим сународницима.

Похрлиће ових дана све бивше вође УЧК да се сликају у Рачку, као што је то данас урадио Хашим Тачи, како би порасли у очима албанске јавности, али то их неће спасити од одговорности за сва зла која су починили.

Србија, још једном упозоравам, неће дозволити да антисрпска хистерија на Косову и Метохији прерасте у организовану кампању застрашивања и прогона невиних људи, а да лажне оптужнице постану оружје за ново етничко чишћење Срба из наше јужне покрајине.