Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Наш интерес је да очувамо мир, да наша економија даље расте
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Наш интерес је да очувамо мир, да наша економија даље расте

15. децембар 2019. Извор: Танјуг

Нека они у Приштини мисле да су много јаки, наш интерес је да очувамо мир и да наша економија расте, рекао је председник Србије Александар Вучић поводом најновијих изјава албанских политичара са КиМ, попут Куртијеве да неће дати Србији никакав уступак, нити територију, заго што је изгубила Косово.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

Вучић је, упитан за коментар на изјаве приштинских политичара, казао да су то „озбиљни људи који знају шта су интереси њиховог народа, али и да ми знамо шта су наши интереси". рекао да је за Србију врховни интерес очување мира, јер је само у миру могућ напредак.

„Наш врховни интерес је мир. Све што сам говорио о напретку наше економије можемо имати само у миру. Ко мисли да треба да се бусамо у прса и кажемо да смо јачи се вара. Волим да мисле да су они много јаки, а ми слаби", казао је он.

Боље је, каже, да будемо одговорни и озбиљни, да знамо шта су наши национални интересу.

„Нећу да их вређам. Наш интерес је да помогнемо српском народу да опстане на КиМ, да буде мање инцидената, мање пресуда за вербалне деликте. Боље да суде мени него нашим људима на КиМ“, објаснио је он.

Казао је да њега увек брину дела, а не речи и да верује да ће Србија имати снаге да сачува мир.

„Тај мир је услов да можемо да напредујемо, децу да сачувамо, да не одлазе у иностранство и да део наших грађана враћамо из иностранства. Имамо прве велике примере компанија које су вратиле по 50 момака и девојака из иностранства, ИТ стручњака. То мора да буде масовније, а радићемо на даљем повећању раста наше економије, плата, пензија, социјалних давања“, рекао је Вучић.