Насловна » Актуелно » Вести » Козарев: Србија никада неће под претњама признати оно што је настало као плод отимачине
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Козарев: Србија никада неће под претњама признати оно што је настало као плод отимачине

18. децембар 2019.

Едита Тахири је данас Србији запретила ратом уколико не призна једнострано проглашену независност Косова, али Србија, колико год желела мир, никада неће под претњама признати оно што је настало као плод отимачине, неправа и насиља.

Козарев

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Србија албанском народу на Косову и Метохији жели да се развија и напредује у демократском и економски просперитетном друштву, међутим тај несрећни народ је талац своје неодговорне, ратнохушкачке политичке елите која га држи у сталном страху и неизвесности.

Иста та албанска политичка врхушка у Приштини узела је за таоце и Србе на Косову и Метохији, који су данас најугроженији и најобесправљенији народ у Европи.

Србија је земља окренута будућности и развоју и жели да за собом остави патње и страдања из ратне прошлости, међутим албански политички лидери су у тој прошлости, не само заробљени, већ прижељкују да се она понови.

Србија ће чинити све да сачува мир како би се нашем напаћеном региону омогућило да зацели ране и надокнади све оно што је пропуштено у годинама сукоба и нестабилности, али наш труд ће бити узалудан ако и остали не покажу макар минимум разума, добре воље и уздржаности.

Молим и упозоравам албанске интелектуалце и политичаре на Косову и Метохији да се не играју ватром и да не излажу недужан народ страдању због својих личних фрустрација или пословних комбинација.