Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Албанцима и западним дипломатама, за разлику од Срба, све дозвољено
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Албанцима и западним дипломатама, за разлику од Срба, све дозвољено

20. децембар 2019. Извор: Танјуг

Ивану Тодосијевићу судили су због изјаве о Рачку, а Едита Тахири прети ратом и нико не реагује, констатовао је данас председник Александра Вучић и истакао да то јесте лицемерно, да је Албанцима, за разлику од Срба, дозвољено све, али да ће, упркос томе, Србија и даље чинити све да се очува мир.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

"Све што је дозвољено западним дипломатама и Албанцима, нама није дозвољено, чак ни право на другачије мишљење. Када Едита Тахири позива на рат, ниједна амбасада ни са чим није изашла. Она каже да ће бити рата. То није само позив, то је претња ратом. Ћутаће вам и многи београдски кругови, као што ће да ћуте и те амбасаде, западне", рекао је Вучић одговарајући на новинарско питање о изјави Едите Тахири да следи рат ако Србија не призна Косово.

Он је подсетио да су, када се придружио напорима Српске листе да вербални деликт или другачији став и мишљење не буде кажњавано казном затвора, као што је то био случај са Иваном Тодосијевићем, реаговале четири амбасаде западних медаља.

"Скочиле су да мени соле памет и да ме уче како не треба да мењам историју коју они мисле да су направили, јер они не могу да се сагласе са тим да неко има другачије мишљење, став. Истовремено, те амбасаде земаља чланица Европске уније ћуте као заливене када нам говоре да у Јасеновцу није почињен геноцид и да су тамо били само радни логори, да тамо људи нису ни убијани, апсолутно ћуте", рекао је Вучић, истакавши да није реч о Рачку, месту где је убијено 100 или 1.000 или десетине и стотине хиљада људи, већ о 40 људи, за које "ми тврдимо да је један део припадао такозваној ОВК, а они да није".

Вучић је такво понашање назвао лицемерјем, које показује, према његовим речима, у каквој се ситуацији налазимо већ много година.

Председник Србије је поновио да је његов одговор на све то да ће Србија да чува мир.

"Ми ћемо да се боримо да имамо мир и да молимо оне који мисле да са неким ратују и да некога нападају да то не чине. Не зато што смо страшно уплашени, већ зато што је то ужасно лоше за све. И то је моја једина молба".