Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Надам се да на КиМ неће следити пример Црне Горе
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Надам се да на КиМ неће следити пример Црне Горе

29. децембар 2019. Извор: Танјуг

Надам се да Приштина неће следити пример Подгорице, поручио је данас председник СНС Александар Вучић, упитан да ли се на Косову и Метохији може очекивати исти сценарио као у Црној Гори, а поводом усвајања Закона о слободи вероисповести.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

"Слушао сам такве идеје и, као и ви, пратим то и по службеној дужности. Видим да су већ почели да говоре о Гашијима, о некима који су везани за Дечане, и другима који су везани за друге наше цркве...", приметио је Вучић и и стакао: "Не могу да знам, не желим да будем птица злослутница и надам се да неће следити овај пример и да неће покушати да нас убеде да Дечани, Грачаница, Богородица Љевишка, Зочиште или било која наша светиња припада албанском културном наслеђу".

Вучић је навео да ће они покушати да кажу да то припада косовском културном наслеђу, за шта су, подсећа, својевремено и добили подршку дела међународне заједнице.

Што би, каже, значило да косовско културно наслеђе није српска културна баштина, додао је Вучић.

"Али, све те трикове... Верујем да ћемо имати снаге да се на рационалан, паметан начин и мирним средствима, дипломатским путем боримо и да сачувамо наше светиње", поручио је Вучић.