Насловна » Актуелно » Вести » У 2020. најважније решавање проблема обичних људи на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

У 2020. најважније решавање проблема обичних људи на КиМ

30. децембар 2019. Извор: Танјуг

Најважнији задатак у 2020. години на Косову и Метохији биће решавање проблема обичних људи, пре свега оних којима је неопходна нека врста социјалне помоћи, поручено је данас на састанку министра за рад, запољавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића и директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића са директорима центара за социјални рад са Косова и Метохије.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Министар Ђорђевић је најавио да ће у предстојећем периоду и бити вршена интензивна контрола рада центара за социјални рад на Косову и Метохији и да очекује редовне извештаје о теренским активностима стручних лица запослених у тим центрима.

Према његовим речима, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ће заједно са Канцеларијом за Косово и Метохију формирати Радну групу чији ће задатак бити да се побољша организациона структура и делотворност центара на терену.

Министар Ђорђевић истакао је да се не сме чекати да се људи са потребом јаве центрима за социјални рад, већ да ти центри морају на терену обилазити социјално најугроженије грађане и ићи у сусрет њиховим потребама.

Још једном је напоменуо да је политика председника Александра Вучића и Владе Србије, којом ће се водити и у наредном периоду, да се додатно повећа брига о нашим грађанима на КиМ и побољшају сви услови за живот.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић истакао је да од запослених у центрима за социјални рад очекује да дане празника проведу са корисницима и људима којима је помоћ најпотребнија, радећи на решавању њихових проблема.

Ђурић је истакао да је невероватно да, поред свих капиталних пројеката и улагања на Косово и Метохију, држава Србија и њене институције и даље нису допрли до сваког човека са озбиљним социјалним проблемима.

Директори социјалних центара са Косова и Метохије су министру Ђорђевићу и директору Ђурићу поднели извештаје о функционисању својих центара, а као основне проблеме навели мањак стручног кадра и неадекватне просторије и средства за рад.