Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Слога је завет за опстанак Срба
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Слога је завет за опстанак Срба

06. јануар 2019. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, изјавио је вечерас у Северној Митровици да је слога завет за опстанак Срба, уз посебну поруку солидарности коју је упутио српском народу у Црној Гори.

Марко Ђурић

Фото: Танјуг

Ђурић је у Митровици присуствовао обележавању Бадње вецери, где је заједно са епископом рашко-призренским Теодосијем наложио Бадњак у порти храма Св. Димитрија.

"Вечерас за Бадње вече са Косова шаљемо поруку да је слога завет за опстанак српског народа како овде на КиМ тако и на сваком другом месту где живи српски народ, поручио је Ђурић.

Посебну поруку слоге и солидарности шаљемо са нашим српским народом у Црној Гори, и поред ових српских светиња на КиМ, наше мисли и наше молитве и наша подршка иде српском народу у Црној Гори који је устао у одбрану својих светиња на миран и достојанствен нацин, рекао је Ђурић.

Он је казао да се на Бадње вече сећамо и јунака Мојковачке битке који су 1916. године на Бадњи дан чували част и образ српског рода.

"Опростимо једни другима све овог Божица, потрудимо се да будемо бољи људи као што је говорио патријах Павле… и да запамтимо да је слога завет нашег опстанка како на Косову тако и на сваком другом месту где живе Срби”, истакао је он.

Овде на Косову, где српски народ опстаје у тешким условима, наставицемо да показујемо солидарност као држава и према нашем народу и према нашој цркви, која заједно са нашим инститиуцијама и народом носи велики задатак борбе за наш опстанак, казао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је верницима честитао Божић и Бадње вече.

Освећењу и паљењу бадњака испред цркве Св. Димитрија у Северној Митровици, вечерас су присуствовали бројни градани, као и представници локалне самоуправе, Српске листе и Канцеларије за Косово и Метохију.

Вечерње богослужење служио је владика рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије који је у беседи позвао на мир и честитао празник.

Након паљења бадњака, уследио је и велики ватромет.