Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Паљење Симићевог аутомобила кукавички акт
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Паљење Симићевог аутомобила кукавички акт

09. јануар 2019.

Паљење аутомобила члана Председништва Српске листе Славка Симића у Лепосавићу је кукавички акт оних који верују да се на овај начин може отупити воља српског народа на Косову и Метохији да се бори за своја права и опстанак.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Чињеница да се ово догодило у Лепосавићу, на крајњем северу Косова и Метохије, требало би да буде порука да борци за права српског народа нису нигде безбедни и да су им живот и имовина угрожени где год да се налазе.

Наручиоцима и извршиоцима овог кукавичког напада у име државе Србије и Српске листе поручујем да ништа не може поколебати наш народ у намери да остане на Косову и Метохији, и да нема тог чина екстремизма на који Срби неће одговорити још већом одлучношћу да истрају у својој борби.

Позивам представнике Српске листе да уздржано реагују, као што су то и до сада чинили у свим тешким и изазовним ситуацијама, јер наша битка води се и биће добијена стрпљењем и мудрошћу.

Позивам надлежне органе да без одлагања истраже и казне одговорне за овај напад на једног од најистакнутијих и најбољих српских представника на Косову и Метохији.