Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић са новоименованим амбасадором Грчке
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић са новоименованим амбасадором Грчке

16. јануар 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са новоименованим амбасадором Грчке у Републици Србији Јоргосом Дјакофотакисом и упознао га са политичко-безбедносном ситуацијом на Косову и Метохији и проблемима са којима се суочава српски народ у покрајини.

Марко Ђурић

Фото: Танјуг

Захваливши амбасадору Дјакофотакису на доследној подршци Грчке територијалном интегритету и суверенитету Србије, Ђурић је истакао да је пријатељство српског и грчког народа један од најчвршћих стубова стабилности у Југоисточној Европи и да је успешно прошло бројне историјске тестове.

Ђурић је рекао да је Београд опредељен за наставак дијалога са Приштином и све регионалне иницијативе које би унапредиле сарадњу и поверење међу друштвима и народима на Западном Балкану, али да у овом тренутку у Приштини не постоје политичке структуре које деле те вредности.

Слобода протока људи, робе, услуга и капитала је, како је констатовао Ђурић, тековина на којој је грађен и учвршћен мир у савременој Европи, и зато тај модел треба да следе и државе овог региона како би дошло до трајне стабилизације и унапређења односа.