Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Српски народ никада неће заборавити погинуле у Ливадицама
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Српски народ никада неће заборавити погинуле у Ливадицама

16. фебруар 2020.

Српски народ никада неће заборавити мученике који су погинули пре 19 година у терористичком нападу на аутобус "Ниш експреса" у месту Ливадице код Подујева.

 Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Смрт дванаесторо и рањавање четрдесет троје наших сународника у Ливадицама било је врхунац страдалништва српског народа на Косову и Метохији, а осим починилаца, део кривице за овај суноврат цивилизације сноси и међународна заједница, која је у том тренутку вршила цивилну и војну управу у нашој јужној покрајини.

До данас нико није правоснажно осуђен за овај злочин, иако постоје чврсте индиције о томе ко стоји иза напада, а у овоме тренутку ни у Приштини ни у међународним центрима моћи очигледно не постоји воља да се та неправда исправи.

Срби су и данас на Косову и Метохији грађани другог реда и изложени разним видовима дискриминације, притисика и застрашивања, јер мржња која је однела животе наших сународника у Ливадицама и даље живи.

Политички представници албанског народа на Косову и Метохији, уколико желе да граде друштво на здравим основама, морају престати да у заборав гурају и заташкавају овај и многе друге злочине над беспомоћним припадницима српског народа, јер без те врсте суочавања са прошлошћу, неће бити ни међунационалног помирења, ни боље будућности за албански народ.