Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Београд отворен за дијалог, прво Приштина да укине таксе
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Београд отворен за дијалог, прво Приштина да укине таксе

02. март 2020.

Србија изражава велику забринутост због Куртијевих претњи. Његове најављене мере одмазде су покушај дестабилизације региона за рачун оних који се противе проналажењу решења путем дијалога. Курти се понаша као паликућа који жели да запали пожар на Балкану.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Aљбин Курти не би требало да вређа државу чији је грађанин. Он је покрајински званичник српске покрајине у привременим органима самоуправе и очигледно не може да натера ни чланове своје странке и владе да следе његову политику.

Ако жели да утиче на политику Србије, нека се кандидује на изборима за парламент Србије. Док Србију буде предводио Александар Вучић сигурно је да неће моћи да натера никога у Београду да призна његову лажну независност.

Јалове су му дакле све наде да политиком претњи и уцена може да издејствује било шта за свој народ на Косову и Метохији.

Курти има прилику да окрене нови лист у односима Београда и Приштине, али ће је по свему судећи пропустити, јер чини све да се прикаже екстремнијим од својих претходника.

Београд остаје отворен за продуктиван дијалог о Косову и Метохији уколико са друге стране има цивилизованог саговорника, који за почетак мора да безусловно укине антицивилизацијске таксе на робу из централне Србије.

Све остало било би рушење могућности за наставак дијалога, и Курти би требало да коначно схвати да више није опозициони лидер и несташно дете приштинске политике, те да почне да се у складу са тим и понаша.