Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Албанци опет покушавају да изазову сукобе
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Албанци опет покушавају да изазову сукобе

17. март 2020. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас да "помрачени умови албанских сепаратиста" чак и у овако тешкој сутуацији покушавају да изазову сукобе и крвопролиће.

Марко Ђурић

Фото: Танјуг

Коментаришући вест да је група Албанаца багером напала припаднике КПС Север српске националности који су спречавали покушај изградње нелегалног насипа на Ибру, Ђурић је за ТВ Пинк казао да су они покушали да упадну у северну Косовку Митровицу и тако да нападну припаднике КПС српске националности. "Том приликом дошло до насртаја и напада на окупљене Србе и на припаднике КПС српске националности које је предводио лично Агим Бактири један од лидера албанских сепаратиста и човек близак актуелном режиму у Приштини", рекао је Ђурић.

Оценивши да је "ван памети радити такве ствари, Ђурић је казао да је то посебно непримерено чинити на годишњицу погрома на КиМ који се догодио 17. марта 2004.

"То радити Србима, изазивати погром и ново крвопролиће, провоцирати 17. марта, дакле, на годишњицу страдања од пре 16 година кад је спаљено више од 1.000 српских кућа, 4.000 Срба је протерано, 28 је убијено, 35 српских цркава и манастира је порушено", рекао је он.

Ђурић је оценио да на данашњи дан Албанци по сценарију такозване Исламске државе покушавају да испрповоцирају сукоб и крвопролиће на реци Ибар и користе тренутак са коронавирусом и епидемијом која не зна ни за границе ни за националност за остваривање својих сулудих и нечовечних планова и циљева.

"Такође, ствар не може бити апсурднија с обзиром на чињеницу да су Срби претходних дана отворили врата и за оне Албанце који су желели у српским продавницама да купе и брашно, и шећер и уље и све друго чега у српским срединама има довољно. Неки од њих на ту пружену руку одговарају на срамотан начин", рекао је Ђурић.

Он је позвао међународне мисије да одмах зауздају и Агима Бахтирија и све друге његове следбенике у Приштини који желе да тренутну смутњу искористе за остваривање својих политичких циљева и поручио да је минут до 12 да се спречи насиље и крвопролиће.

"Ово није тренутак за тако нешто. Ово је тренутак за спречавање проблема који прете свима", подвукао је директор Канцеларије за КиМ.