Насловна » Актуелно » Вести » Вучић и Меркел за брзи наставак дијалога Београда и Приштине
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић и Меркел за брзи наставак дијалога Београда и Приштине

18. март 2020. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић и канцеларка Немачке Ангела Меркел залажу се за брзи наставак дијалога у циљу свеобухватног договора о пуној нормализацији односа између Београда и Приштине, наведено је у заједничком саопштењу након видео конференције Вучића и Меркел.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

Председник Србије и немачка канцеларка су у разговору размотрили питање дијалога о нормализацији односа између Београда и Приштине и, у том контексту, увођењу такси привремених институција у Приштини 2018. године на робу из централне Србије и Босне и Херцеговине.

Меркел поздравља спремност председника Србије за почетак дијалога о трговини и нецаринским баријерама између, како је рекла, Србије и Косова уз посредовање ЕУ.

Такође, поздравља спремност Србије за спровођење Бриселског споразума о интегрисаном управљању административном линијом, чији ће први корак бити пуштање у рад станице Мердаре, при чему је Вучић инсистирао на пуном поштовању и спровођењу свих одредаба Бриселског споразума.

Председник Србије и немачка канцеларка залажу се за брзи наставак дијалога у циљу свеобухватног договора о пуној нормализацији односа између Београда и Приштине.

"Захвалан сам Немачкој и Вашој личној пажњи и бризи за Србију и земље Западног Балкана", истакао је Вучић.

Он је рекао да ће предузети све неопходне кораке у циљу успешног наставка дијалога и избегавања корака који би уназадили односе Београда и Приштине, како би се остварила конструктивна и отворена атмосфера за преговоре.