Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Пропаганда подметнута да се одржи сукоб Срба и Албанаца
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Пропаганда подметнута да се одржи сукоб Срба и Албанаца

02. јун 2020.

Документарни филм албанске телевизије "Топ канал" под злоћудним насловом "Велика српска историјска обмана - како су Срби украли албанску историју" јесте подмукло и вероватно са стране подменуто парче пропаганде које треба да одржи ватру сукоба између Срба и Албанаца.

Марко Ђурић

Фото: Министарство културе и информисања

Разуме се да се Србија никада и ни по коју цену неће одрећи својих светиња на Косову и Метохији, а верујемо да ни албански народ, који је поносан на сопствену богату историју и традицију, нема потребу да посеже за туђом историјом и традицијом.

Ту потребу настоје да генеришу промотери фашистичких великоалбанских идеја, којима отимање туђе историје и традиције јесте само нешто што надопуњује отимање туђих територија.

Наслућујемо да им у овом случају помажу и одређени инострани центри моћи који, не први пут у историји, на валиколбански пројекат гледају као на средство за задовољење сопствених експанзионистичких циљева.

Србија жели да у будућности и са Албанијом и са Албанцима има најбоље могуће односе и сматрамо да је потребно зауставити великоалбанске пропагандисте и фалсификаторе историје, како би и српски и албански народ могли да имају сигурну и просперитетну будућност.