Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Следе велики притисци због КиМ, треба нам јака влада
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Следе велики притисци због КиМ, треба нам јака влада

04. јун 2020. Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић изјавио је данас да очкује велике притиске по питању решавања косовског проблема, те да је важно да Србија, после избора, добије снажну владу.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

“Али, да ће бити лако за Србију – неће”, додао је Вучић, али је поновио да ће у том процесу и Србија морати да се пита.

“Немамо примедбе на разговоре које смо имали у ЕУ, као и у разговорима са Гренелом. Увек сам се на миран начин трудио да добијемо што више. Ако стану са захтевима за пријем у Интерпол и у другим организацијама и ми ћемо стати са кампањом промене става земаља о признању Косова”, рекао је Вучић.

Он је додао да је Хашим Тачи све ово извео уз недвосмислену подршку САД и да ће његов став бити да пристаје на разговоре само тамо где су Американци учесници.

Не разуме, каже, како би то Приштина да буде на ЕУ путу, а не жели, како је Тачи изјавио, да разговара са европским представницима.

За разлику од нас, којима ништа није дозовљено, њима је, међутим, све дозвољено, рекао је Вучић.

Ипак, подсећа да је Београд, захваљујући паметној политици, питање Косова и Метохије вратио за преговарачки сто, чувајући мир на КиМ, а економски развијајући Србију.

Вучић је навео да не жели да се бави унутрашњим односима у албанској политичкој заједници, јер је то њихова ствар, док је за Београд важно да Срби са КиМ добију одређене гаранције.