Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Србији не пада на памет да призна независност Косова
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Србији не пада на памет да призна независност Косова

18. јун 2020. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да Србији не пада на памет да прихвати признање независности Косова и наметање чланства Приштине у Уједињеним нацијама и поручио представницима приштинских привремених инситуцуија да ће се из Вашингтона вратити без признања Косова.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Ђурић је прес конференцији рекао да је то порука Србије упућена лидерима сепаратистичких странака и организација на КиМ, а поводом, како је рекао, бројних лажи изнетих претходних дана о природи и карактеру будућих разговора Београда и Приштине у Вашингтону.

"Лаж, насиље и претње су дискурс којим не можете да разговарате са Србијом. Читава српска, албанска и међународна јавност ће до Видовдана све јасно видети. Видећемо ко је вера, а ко је невера", рекао је Ђурић.

Он је рекао да је Србија данас од руског министар спољних послова прилима озбиљне оцене и обавештења о ситуацији везаној за КиМ, и захвалио, како је рекао, руским пријатељима на континуираној подршци Србији по питању КиМ.

Ђурић је поручио српском народу, пре свега на Космету, да ће председник Александар Вучић пре жртвовати себе, у политичком и сваком другом смислу, него националне и државне интересе на КиМ.

Он је истакао да је важно да у овом тренутку будемо сабрани и уједињени у политичком смислу и да ће позиција Србије бити снажна, онолико колико српски народ буде уједињен.