Насловна » Актуелно » Вести » Канцеларија за КиМ: Отмицом рудара у Белаћевцу поведена кампања злочина и терора албанских терориста
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Канцеларија за КиМ: Отмицом рудара у Белаћевцу поведена кампања злочина и терора албанских терориста

22. јун 2020.

Данас, на 22. годишњицу отмице рудара копа "Белаћевац", са болом се присећамо кампање злочина и терора коју су албански терористи на Косову и Метохији повели против комшија и суграђана Срба, и управо овај злочин против српских рудара разголићује и праву природу и праве циљеве онога што у Приштини називају борбом за ослобођење.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Та борба, како потврђује и прва масовна отмица цивила на Косову и Метохији, била је ништа друго него покушај потпуног етничког чишћења наше јужне покрајине злостављањем и терорисањем неалбанског становништва, и то је циљ о којем и данас сањају многи албански екстремисти и шовинисти.

Тужна чињеница да за отмицу деветоро наших сународника, па ни за многе друге злочине над Србима, до данас нико није одговарао јесте мрља на образу дела међународне заједнице која је годинама имала апсолутну власт и контролу на Косову и Метохији.

Србија, српски народ и породице жртава никада неће одустати од борбе за истину о злочинима на Косову и Метохији.

Од Албанаца у нашој јужној покрајини, а пре свега од њихових политичких лидера, очекујемо да направе јасан вредносни отклон од оних који су чинили злочине и да престану да зликовце и терористе славе као хероје, јер нове генерације заслужују да у будућност пођу неоптерећене бременом злочина, мржње и непријатељства.