Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Приштини боље да пошаљу Бриселски споразум, не може се тенком у УН
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Приштини боље да пошаљу Бриселски споразум, не може се тенком у УН

27. јул 2020. Извор: РТС

Поједине НАТО земље се такмиче око тога ко ће више оружја и бољег оружја да испоручи Приштини. Господо ако хоћете да помогнете Албанцима на Косову и Метохији, шаљите им књиге, а немојте да им шаљете тенкове јер са тенковима никада неће ући ни у Уједињене нације, ни у Унеско, ни у Интерпол, поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Марко Ђурић

Фото: Танјуг

"Ми Срби се никада нисмо плашили било чије силе, увек смо били опредељени за мир и увек спремни да заштитимо оно што је наше.

То сте јуче могли да чујете и од председника Србије", навео је Ђурић.

Ко хоће да помогне Приштини, каже Ђурић, треба да им пошаље књиге, а не тенкове.

"Мислим да њима треба да шаљу уместо оружја књиге, да им пошаљу Резолуцију 1244, Повељу Уједињених нација па да онда као људии разговарамо о осталом.

Ако Хоти може да каже да је једино решење у оквиру важећег устава тзв косова ја ћу лично да му пошаљем Устав Републике Србије па да нешто научи јер је наш Устав бар 200 година старији у односу на њихов", поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Боље да Приштини пошаљу Резолуцију1244, с тенковима неће ући у УН

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас да се поједине НАТО земље такмиче која ће боље и више оружја испоручити Приштини и поручио им да је боље да Албанцима на КиМ пошаљу књиге, јер с тенковима неће ући у УН, Унеско, Интерпол.

"Господо, ако хоћете да помогнете Албанцима на Косову и Метохији, шаљите им књиге, а немојте да им шаљете тенкове јер са тенковима никада неће ући ни у Уједињене нације, ни у Унеско, ни у Интерпол", рекао је Ђурић за РТС.

Он је навео да је Србија увек опредељена за мир, али и спремна да заштити своје.

"Ми Срби се никада нисмо плашили било чије силе, увек смо били опредељени за мир и увек спремни да заштитимо оно што је наше. То сте јуче могли да чујете и од председника Србије", навео је Ђурић.

Како каже, на КИМ, уместо оружја, треба послати књиге, Резолуцију 1244, Повељу УН...

"Ако Авдулах Хоти може да каже да је једино решење у оквиру важећег устава тзв Косова, ја ћу лично да му пошаљем Устав Републике Србије па да нешто научи, јер је наш Устав бар 200 година старији у односу на њихов", поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.