Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић са Чен Бо о току дијалога Београда и Приштине
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић са Чен Бо о току дијалога Београда и Приштине

08. септембар 2020.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине у Републици Србији Чен Бо.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Ђурић је кинеску амбасадорку информисао о току дијалога Београда и Приштине, и изразио уверење да ће НР Кина, у духу челичног и безброј пута потврђеног пријатељства наше две државе и народа, наставити да пружа активну међународну подршку Србији.

Србија ће и надаље доследно поштовати политику једне Кине и њен спољнополитички курс усмерен ка стварању заједнице за будућност човечанства, рекао је Ђурић, додавши да нема тих притисака под којима ће наша земља одустати од подршке својим доказаним пријатељима.

Ђурић је изразио уверење да ће блиски односи председника Вучића и Си Ђинпинга наставити да буду важан замајац унапређења српско-кинеских односа.

Србија је, према Ђурићевим речима, почаствована чињеницом да је НР Кина третира као поузданог пријатеља, за шта захвалност дугује и амбасадорки Чен Бо, која је у тешким тренуцима за нашу земљу личним примером показала шта значи истинско пријатељство пружањем најнесебичнијег доприноса снажењу наших капацитета за борбу са епидемијом вирус корона.