Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Хотијеве провокације не смеју остати без одговора ЕУ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Хотијеве провокације не смеју остати без одговора ЕУ

01. октобар 2020.

Безобразлук Авдулаха Хотија нема граница, јер сада се већ свакодневно руга и Европској унији и Београду наводећи да је за њега тема Заједнице српских општина затворена.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Дијалог Београда и Приштине јединствен је по томе што једна од страна у дијалогу нема чак ни потребу да се правда због неспровођења договора, нити трпи икакве санкције од стране посредника у дијалогу.

Приштини се не може веровати, јер поруке које стижу оданде сведоче о непоправљивој политичкој некултури и немогућности да тамошње политичке структуре усвоје најосновнија правила цивилизованог понашања, која очигледно обавезују све осим њих.

Ми, разуме се, нећемо пропустити прилику да разговарамо о било којој теми, али питање је какав је смисао дијалога са неким кога не обавезује ни дата реч ни потпис.

Иако Хоти није тако осион у Бриселу, где је најчешће престрашен и мањи од маковог зрна, његове провокације не смеју остати без одговора Европске уније.

Седам и по година Приштина одбија да омогући формирање Заједнице српских општина, и то ће чинити и наредних седам и по година уколико јој неко не објасни на убедљив начин значење речи "обавеза".

Заједница српских општина је обавеза Приштине, и док год она не буде формирана са свим договореним надлежностима, немогуће ми је да замислим било какав суштински напредак у дијалог.