Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Сраман и кукавички напад на нашу младост на КиМ, захтевам хитно идентификовање и хапшење нападача
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Сраман и кукавички напад на нашу младост на КиМ, захтевам хитно идентификовање и хапшење нападача

04. октобар 2020.

Захтевам хитно идентификовање и хапшење особа које су потегле ватрено оружје на српску децу у Доњој Брњици код Приштине, и наглашавам да овај срамни и кукавички напад на нашу младост на Косову и Метохији мора бити расветљен као апсолутни приоритет.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Један од нападача је испалио метак у близини деце и довео у опасност људске животе, и према таквима не може и не сме бити милости.

Безбедност деце, које год националности она била, мора бити ствар општег консензуса и минималне сагласаности, јер како можемо да радимо на помирењу и стварању стабилног и безбедног окружења на Косову и Метохији док постоје људи који сматрају да могу некажњено да деци прете пиштољима.

Не улазећи у околности под којима се овај дивљачки чин догодио, подсећам да су српска деца убијана и рањавана на Косову и Метохији у нападима терориста и да зато инциденти ове врсте могу имати несагледиве последице и изазвати неконтролисане реакције.

Постоје снимци овог напада и сматрам да не може бити никаквог оправдања за спорост или нереаговање полиције.