Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Хоти нека не живи у илузији да се његових претњи ико плаши
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Хоти нека не живи у илузији да се његових претњи ико плаши

21. октобар 2020.

Нека Авдулах Хоти не мисли да ће претњама приморати Београд на уступке и нека не живи у илузији да се његових претњи ико плаши.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Дијалог Београда и Приштине, подсетићу, може уродити плодом и донети конкретна решења само уз постојање обостране спремности на компромис.

Претња поновним увођењем антицивилизацијских такси на робу из централне Србије и другим агресивним актима за које Приштина користи еуфемизам "реципроцитет", јесте у суштој супротности са духом који нам је потребан у дијалогу, као и покушај ударца договорима из Вашингтона о економској нормализацији, будући да концепт мини-шенгена подразумева договорена правила а не једностране потезе.

Београд ће наставити да доследно оставља простор за постизање договора који ће свим грађанима на Косову и Метохији створити услове за бољи и сигурнији живот, али ту врсту воље и озбиљности коначно морају да покажу и албански политички представници у Приштини.

Својим екстремистичким ставовима Хоти може нанети штету само себи, али и сопственим суграђанима и стабилности региона, што ми најмање желимо. Очекујем да међународна заједнице оштро укори Приштину због најновије серије провокација и језика претњи и мржње којима се поткопава дијалог.