Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Прекршили споразум дељењем лекова? Има ли разума?
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Прекршили споразум дељењем лекова? Има ли разума?

28. децембар 2020. Извор: Танјуг

Србија није прекршила ниједну тачку Бриселског споразума дељењем лекова и вакцина и чекамо нека боља времена када неки разумни људи буду желели да разговарју о стварним компромисима, поручио је данас председник Србије Александар Вучић поводом жалби Приштине због вакцина за КиМ.

 Александар Вучић

Фото: Танјуг

Вучић је, одговарајући на оптужбе Мељизе Харадинај, упитао да му прочитају тачку Бриселског споразума коју је прекршио Београд.

"Је л'' неко питао госпођу Харадинај која је то тачка коју је Београд прекршио? Има ли неко ко може да покаже коју тачку смо прекршили? Наравано, нисмо прекршили ниједну. Никоме паметном не може да дође на памет мисао да напада неког ко је делио лекове“, поручио је он.

Вучић је указао да је постојала најава да ће јутрос да упадну у центар у Лепосавићу, па је током ноћи промењено место где се чувају вакцине.

"То је с оне стране разума да неко отима вакцине и лекове”, нагласио је он.

Поручио је Приштини да не измишљају и кажу која је тачка и који став прекршен.

“Србија је испунила све своје обавезе из Споразума, а они нису једну, И основну, која чини 40 одсто Бриселског споразима, а то је формирање ЗСО”, подсетио је он.

Истакао је да он није неко ко ће да користи овакве поводе за нападе на неког другог и да на тим основама гради сопствену популарност, већ је данас говорио о ономе што ми морамо да радимо.

“Они нека наставе да туку, а ми ћемо да гледамо да смирујемо и чувамо наш народ, и чекамо нека боља времена када неки разумни људи буду желели да разговарају о стварним компромисима. Немам шта да замерим Лајчаку и међународним представницима на вољи и жељи, а они ће сами видети када ће бити прави тренутак да се разговори наставе”, додао је он указујући да је о томе разговарао и са француским председником Емануелом Макроном и немачком канцеларком Ангелом Меркел.