Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Увек пред изборе на КиМ, Приштина напада Вучића и Србију
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Увек пред изборе на КиМ, Приштина напада Вучића и Србију

12. јануар 2021.

Пред сваке изборе, политичари у Приштини покушавају да свој политички рејтинг подигну нападима на председника Србије Александра Вучића и званични Београд. Kада грађанима немају шта да понуде, онда су им Србија и Срби дежурни кривци за све.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Међутим, бићу потпуно јасан. Са нама нико не разговара језиком уцена и вара се свако ко мисли да таквим ставом може допринети решавању питања Kосова и Метохије.

Ми смо спремни да разговарамо о нормализацији односа, али Приштина мора да схвати да је Србија међународно призната држава, чланица међународних институција и да Београду никакво признање од стране Приштине није потребно. Оно што нам је свима потребно јесте компромис и да схватимо да у том процесу не може једна страна да добије све, а друга да изгуби све, јер то једноставно није компромис.

Београд је кредибилан партнер у дијалогу, испуњава све своје међународно признате обавезе и очекује одговоран и фер однос свих страна укључених у овај процес. Условљавања Приштине директно поткопавају сваку могућност дијалога.

Ми смо опредељени проналажењу компромиса којим бисмо на овим просторима обезбедили трајни мир и одрживу будућност свим народима. Али никада нећемо дозволити да Србију неко понижава, нити ћемо бити мета било чијих дневно политичких препуцавања и политичких игара.

Очекујемо и да се међународна заједница јасно и недвосмислено одреди према оваквим иступима Приштине и актуелног премијера привремених покрајинских институција.