Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Србе на КиМ нико не може да уцени,знају ко ради за њих
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Србе на КиМ нико не може да уцени,знају ко ради за њих

14. јануар 2021. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да Србе на Косову нико не може да уцени, јер они знају ко за њих ради добро, а да они који мисле да је уцена могућа, лоше говоре о нашем народу.

 Александар Вучић

Фото: Танјуг

На питање новинара да прокоментарише изјаву Млађана Ђорђевића, лидера покрета "Ослобођење", иначе, некадашњег саветника председника Србије Бориса Тадића, да је Вучић издао Косово и да га Срби на КиМ подржавају због страха и уцена, председник Србије каже да изборе на тој територији контролише ОЕБС, а да они који мисле да неко може наш народ на КиМ да уцени - лоше говори о нашем народу на Косову.

"Мислим да Србе на КиМ нико не може да уцени и они знају ко за њих ради добро, а ко лоше, ко је реалан, ко се не буса у прса и не измишља да ће све лако да реши и ко тим људима помаже, тако да они на тај начин доносе одлуке", указао Вучић.

Осврћући се на бившу власт, каже да што се "њих" тиче, они су помагали од 2000. до 2012. године, па и 17. марта 2004. године тиме што су издали саопштење када је српски народ прогоњен.

"Сећам се како су помогли", рекао је Вучић.

Он је додао и да је бивша власт молила Американце да не признају Косово док се избори не заврше, па је два дана после инаугурације, Америка признала Косово.

"На то су опет реаговали саопштењем. Нека људи погледају да ли су бољи они када је у њихово време 90 земаља признало независно Косово или они у чије је време 18 земаља повукло признање Косова", поручио је Вучић.

Вучић: Ако се нешто мења у споразуму мора са Србијом

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да о делу Вашингтонског споразума који је Србија потписала, ако се жели нешто мењати, мора да се разговара са Србијом.

Вучић је на Златибору упитан за састанак специјалног представник за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчака и шефа Бироа Стејт департмента за Европу и Евроазију Филипа Рикер, на којем су најављене промене Вашингтонског споразума, казао да није ништа готово само што су се срели Американци и Европљани, или Немци.

„Интересантно ми је да сви који су критиковали Вашингтонски споразум, говорећи да није у корист Србије, сада углавном ћуте, јер су представници косовских Албанаца и неки у Европи против тог документа“, нагласио је он.

Вучић је казао да за део који је Србија потписала неко мора Србију да пита.

„Лепо је што су се састали, али о делу који је Србија потписала и прихватила неко мора са Србијом да разговара. Ми смо спремни да разговарамо са свима“, истакао је он.

Вучић: Признаћу Косово "трансценденталном медитацијом"

Председник Србије Александар Вучић данас је одговарајући на оптужбе функционерке Народне странке Санде Рашковић Ивић да ће он признати Косово, али да то неће учинити ни писмено, ни усмено, рекао да ће то вероватно учинити "трансценденталном медитацијом".

"Шта да одговарам? Био је пун месец јуче, ко зна какво је то чудо било? Видите да су сви јуче били у неком чудном стању. Овај се појавјлује као истраживач јавног мњења, а погледајте му проценте има 110 одсто", рекао је Вучић.

Иначе, јуче је лидер ССП Драган Ђилас представио истраживање јавног мњења, али није навео која агенција га је радила, а у којем стоји да Вучић има мању подршку него што се мисли.

"Је л'' сте видели, има 110 одсто, толико је тај аматер који му је то пискарао и лупетао глупости на том папиру. Написали да има 110 одсто. Нису умели да израчунају до 100 одсто, него има 110 одсто, да би некако израчунали како могу да ме победе", рекао је Вучић.

Рашковић сад каже да ће Вучић да призна Косово, али неће ни вербално, али ни писменим путем, како ћу да урадим, не знам, додао је председник.